Misterul de la Sala Sporturilor


Nu m-am putut abtine sa nu scriu despre asta pe blog. Mi se pare fascinant ca politia rutiera da amenzi pentru nerespectarea unor semne de circulatie care se pare ca nu sunt amplasate de niciun om abilitat sa faca asta… mai multe amanunte puteti afla mai jos sau pe http://www.telegrafuldeprahova.ro

Şoferii care au trecut în ultima vreme pe la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti s-au ales, zilele trecute, cu amenzi, chiar dacă şi-au lăsat maşinile în spaţii marcate. Asta pentru că, puţin mai încolo, parcarea era semnalizată cu semne care indicau “accesul interzis“. Nu se ştie cine a montat acolo plăcuţele cu pricina, însă asta nu a mai contat pentru poliţiştii care au stat la pândă şi au taxat aşa-zise nereguli în trafic.

Câteva semne de circulaţie buclucaşe amplasate la Sala Sporturilor Olimpia le-au dat bătăi deopotrivă şoferilor care au trecut prin zonă, dar şi autorităţilor, care nu-şi pot da seama cine le-a amplasat şi în ce scop. Nelămurirea nu-i opreşte, însă, pe agenţii de la Circulaţie să stea la pândă în zonă şi să dea amenzi oricui încalcă indicaţia de pe plăcuţele cu pricina. “Acum câteva zile, un prieten a fost oprit de poliţiştii de la circulaţie din cauza acestor indicatoare. Nu ştiu de când sunt amplasate“, ne-a povestit un şofer care trece frecvent prin zonă. Acesta a ţinut să sublinieze, însă, ridicolul sitiuaţiei. “Este o parcare în spatele semnelor care arată că nu avem voie să intrăm. În primul rând, e imposibil să ajungi în parcare fără să treci de semnul de interzis, în al doilea rând nu avem unde să mai staţionăm“, a continuat ploieşteanul nemulţumit.

Lanţul “slăbiciunilor“?
De cealaltă parte, conducerea Poliţiei Rutiere Prahova ne-a explicat că agenţii instituţiei nu fac altceva decât să supravegheze atitudinea şoferilor în trafic şi să-i sancţioneze pe cei care circulă fără respectarea normelor. “Noi suntem obligaţi să ţinem cont de lege, adică inclusiv de semnele de circulaţie. Cei de la Direcţia de Mobilitate le-au amplasat, iar noi nu facem altceva decât să îi sancţionăm, pe cei care nu le respectă, cu două puncte, adică 50 de lei, dacă amenda este plătită în primele 48 de ore“, ne-a declarat comisarul Costin Tătuc, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.
Toate bune şi frumoase, doar că… nici Direcţia de Mobilitate nu revendică montarea semnelor de circulaţie de la Sala Sporturilor. “Nu sunt puse de noi. Se vede cu ochiul liber că indicatorul din mijloc este făcut de cineva, iar celelalte două sunt semne uzuale. Este posibil să fie amplasate de către cei de la ADPP“, ne-a declarat Nicolae Nan, şeful Direcţiei.
Când să zicem că am dat de urma celor care marchează parcările prin semne cu “accesul interzis“, am aflat de la Adela Frăţilă, purtătorul de cuvânt al ADPP Ploieşti, că “nici parcarea nu este marcată de noi şi nici semnele nu sunt puse de noi“.
Revenind, atunci, la amenzile date de Poliţia Rutieră în zonă, problema se agravează. Practic, agenţii le-au luat banii şoferilor doar de dragul de a-i face să respecte semnificaţia unor indicatoare anonime, cum se mai găseau, într-o vreme, şi prin alte zone din Ploieşti. Păi, atunci, să îndrăznim să ne gândim câţi conducători auto vor fi amendaţi dacă un ploieştean pus pe şotii se gândeşte să fixeze o plăcuţă cu “sens unic“ chiar în centrul municipiului?

Reclame

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Misterul de la Sala Sporturilor

  1. Anca

    Bineinteles ca nimeni nu stie ce e cu ele! De ce ar sti? Nu a scris de asemenea semne de circulatie in cafelele de dimineata. Ia incearca tu sa ii suni si sa le zici ca, in urma amplasarii unor semne undeva, neimportant unde, ploitia a dat amende in valoare de „x” lei iar primarul orasului este dispus sa mareasca salariile atat politistilor cat si celor care au amplasat semnele. Facem pariu ca se vor lua la bataie pe ele? Situatia este cam la fel de penibila ca si cea cu „Va imvitam sa parcati cat mai multe masini in fata Galeriilor Comerciale”. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s